Глава УГКЦ до братів Тезе:«Як повернетеся додому, розкажіть усім, що українці знаходяться у пасхальній мандрівці до свободи і гідності»
  • Суб, 18/04/2015 - 11:18

Великдень цього року ми в Україні святкуємо по-особливому, бо переживаємо пасхальну радість серед болю і смутку війни. Ми переконані, що воскреслий Христос перебуває із нами. Він є нашим миром і надією. Він наш - новозавітній пасхальний агнець.

Про це сказав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав  17 квітня 2015 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві під час екуменічної Молитви Тезе за мир в Україні. Участь у богослужінні взяв владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, а також гості - брат Алоїс, який очолює всесвітню екуменічну спільноту Тезе, та його співбрати.

Глава Церкви подякував спільноті братів Тезе за єдність в безперервній і постійній молитві за мир в Україні: «Ми можемо стверджувати, що сьогодні кожен, хто відвідує Україну, має нагоду, торкаючись ран України, торкнутися ран самого Ісуса Христа. Ми потребуємо вашої молитви і вашої духовної дружби».

Першоієрарх Церкви зазначив, що сьогодні багато людей міркують про те, як зупинити несправедливого агресора в Українській державі. Однак, на його переконання, християни, мають надзвичайну могутню силу - молитву. «Цього вечора ми разом молимося і відчуваємо присутність між нами «живого» Христа, - продовжив проповідник. - Коли ви повернетеся додому, до країн Західної Європи, будь ласка, розкажіть усім, що українці знаходяться у пасхальній мандрівці до свободи і гідності. Розкажіть усім, що Україна сьогодні спливає кров’ю, захищаючи своє право на існування. А також скажіть, що наша держава перебуває у постійній безперервній молитві і тому вона - «жива»».

Наприкінці він додав, що, як довго ми молимося, так довго ми живемо. Бо, таким чином, «ми дихаємо духом воскреслого Христа».