Глава УГКЦ до учасників проєкту від незрячих дітей та «Піккардійської терції»: «Духовний світ таких дітей є дуже глибоким і гарним!»
  • Нед, 22/09/2019 - 22:40

У п’ятницю, 20 вересня 2019 року, в Патріаршому домі, що у Львові, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся із незрячими дітьми та солістами «Піккардійської терції», які разом працюють над проєктом «Казка на білих лапах». Учасники ініціативи розповіли Предстоятелю про роботу над цим проєктом, а також попросили благословення у Глави Церкви. Крім того, музиканти та діти спільно запросили Блаженнішого Святослава на урочистий концерт, який відбудеться взимку в Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької.

«Коли я дізнався, що готується така різдвяна програма, у якій незрячі діти можуть заспівати, то я був дуже зворушений. Адже той, хто не бачить світ своїми очима, той по-особливому виражає його у своєму серці, своїм слухом і голосом. Внутрішній і духовний світ таких дітей є надзвичайно глибоким і гарним. Почувши назву цієї феєрії — «Казка на білих лапах», я отримав неймовірне відчуття ніжності. Адже у цьому проявляється цікавий символ Різдва. Різдво — це момент, коли ми потребуємо ніжної рученьки новонародженого Спасителя, який торкається нею до душі кожної людини», — зазначив Блаженніший Святослав.

На його думку, незрячі діти потребують великої уваги. Він сподівається, що їхній спів зворушить серця інших людей, оскільки такі проєкти вкрай потрібні для сучасної України. Саме тому Глава УГКЦ висловив слова глибокої вдячності усім учасникам проєкту за їхню важливу місію та батькам (рідним) незрячих дітей за підтримку.

«Цей задум допомагає змінювати світ на краще!» — наголосила керівниця проєкту «Казка на білих лапах» Оксана Потимко, а також подарувала Блаженнішому Святославу збірку Грицька Чубая «П'ятикнижжя», яку надрукували шрифтом Брайля і великим шрифтом одночасно. Окрім цього, книга доповнена аудіоверсією у виконанні Соломії Чубай. До слова, презентація збірки відбулася цього ж дня у рамках 26-го Букфоруму, який триває у Львові.

«Мабуть, кожна людина, яка чекає на Різдво, чекає і на ту мить, коли вкотре можна повернутися у дитинство. Бо, напевно, у дитинстві вона найяскравіше відчувала це свято. Можливо, саме завдяки цим дітям ми знову повертаємося у своє дитинство і ми дуже раді підтримати їх, зокрема своїми голосами», — поділилися вокалісти акапельної формації «Піккардійська терція».

«На жаль, зараз у світі відбувається так звана «комерціалізація Різдва». Людина з цього свята виганяє самого Бога, і тоді Різдво втрачає свій оригінальний зміст (значення). Тому я щиро вдячний, що ви даруєте людям не тільки мистецтво, а й самих себе, і стаєте поруч з ними, зауважуєте їх. Я радий, що ви своїм проєктом повертаєте Бога у це свято», — звернувся до солістів «Піккардійської терції» Блаженніший Святослав.

Додамо, що фінансову підтримку проєкту надає Український культурний фонд. Різдвяний альбом збираються випустити у листопаді цього року. Платівка буде безкоштовною, її розповсюдять у різних куточках України, а також вона з’явиться у мережі.