Глава УГКЦ: “Фестиваль “Лемківська ватра” збирає в “розсіянні сущих” лемків, які сповнюються силою жити і творити для майбутнього України”
  • Птн, 19/07/2019 - 13:30

19-21 липня у Польщі, в селі Ждиня, відбудеться Свято лемківської культури “Лемківська ватра» — грандіозна подія, у якій візьмуть участь десятки творчих колективів з усього світу.

“Насамперед бажаю скласти вдячність організаторам, які, доклавши титанічних зусиль, змогли зібрати в одному місці стільки живих, запалених любов’ю до свого народу та його культури людей. Колективи, виступи яких слухатимете, витворюють неповторну атмосферу, бо лемківська пісня має в собі щось таке, що невидимими руками торкає найпотаємніші регістри нашої душі”, — заявив у своєму привітанні Блаженніший Святослав.

І згодом додав: “Фестиваль збирає в “розсіянні сущих” лемків, які через спілкування, ділення радістю і взаємну підтримку сповнюються неймовірною життєвою енергією, невичерпним бажанням та силою жити і творити для майбутнього України. А ті, що змушені були покинути рідну землю і проживають за кордоном, через “Лемківську ватру” зможуть відчути себе причасниками величезного культурного спадку славних предків. Збагатившись цим здобутком, власним прикладом життя свідчіть про Україну тим, хто буде поруч з вами”.