Глава УГКЦ говорив про ситуацію в Україні з кардиналом Крешенціо Сепе, Архиєпископом Неаполя
  • Втр, 20/11/2018 - 13:42

У рамках візиту до Архиєпархії Неаполя Блаженніший Святослав зустрівся з кардиналом Крешенціо Сепе, Архиєпископом Неаполя. Зустріч відбулася 17 листопада, напередодні поминальних заходів за жертв Голодомору, геноциду українського народу.

У ході розмови Блаженніший Святослав подякував кардиналу Сепе за опіку над українською громадою в Неаполі й  за те, що прийняв на служіння двох священиків з України. Глава УГКЦ розповів Архиєпископу Неаполя про виклики в душпастирському служінні українським мігрантам, особливо в регіоні Кампанья (офіційно зареєстрованих 44 тисячі українців, включно з  Неаполем). Окрім цього, Предстоятель УГКЦ розповів кардиналу про ситуацію в Україні, зокрема гуманітарну катастрофу, спричинену війною на Сході країни.

Кардинал Сепе розповів Блаженнішому Святославу про ситуацію у своїй архиєпархії, соціальні, культурні та релігійні виклики в житті Південноіталійського регіону. Високо оцінюючи візит Глави УГКЦ та масштаби вшанування 85-ї річниці Голодомору в м. Неаполі, кардинал повідомив Блаженнішого Святослава, що з цієї нагоди було вирішено зробити історичний жест: виставити мощі св. Януарія під час Божественної Літургії.