Глава УГКЦ і посол Канади обговорили проблему домашнього насильства
  • Втр, 10/03/2020 - 12:24

У понеділок, 9 березня 2020 року, у Патріаршій резиденції при Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, з Надзвичайним і Повноважним послом Канади в Україні п. Ларисою Ґаладзою. Зустріч відбулася з ініціативи пані посла.

Блаженніший Святослав подякував пані Ларисі за активну участь у житті нашої громади в Києві та її відвідини Київської Трьохсвятительської семінарії в с. Княжичі. Було підкреслено також активну підтримку України з боку Канади та позитивні плоди нещодавнього візиту міністра закордонних справ Канади до України.

«Нашому народові сьогодні є вкрай важливо відчувати, що світове співтовариство є разом з нами в цих болючих хвилях історії, а Канада, як країна, з якою нас єднають багато різносторонніх стосунків, підтримує нашу державу», — ствердив Блаженніший Святослав.

Пані посол поділилася своїми міркуваннями щодо суспільної і релігійної ситуації в Україні, як також відзначила внесок УГКЦ у формування громадянського суспільства на засадах усвідомлення спільної відповідальності за свою країну та поваги гідності кожної людської особи. Окремо відбулося обговорення питання щодо запобігання домашньому насильству в сім’ї.

Блаженніший Святослав висловив позицію та розповів про цілий спектр заходів Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій, а зокрема УГКЦ, у справі протидії як усякому виду насильства на загал, так і насильству в сім’ї зокрема.

«Насильство в сім’ї є злочином проти неї, як Богом установленої клітини суспільства, і в жодних обставинах не може бути толерованим. Сім’я покликана бути школою любові та оазисом пошани чоловіка до жінки та батьків до дітей. Допомогти навчитися любити одне одного, зокрема у власній родині, запобігати насильству в усіх його проявах, — спільне завдання як родичів, так і Церкви», — підкреслив Глава УГКЦ.