Глава УГКЦ: “Інститут сім’ї зазнає великих випробувань, і нашим завданням є йому допомогти”
  • Птн, 20/09/2019 - 12:20

20-22 вересня у Шаргород-Вінниці відбудеться Всеукраїнський конгрес сімей, який проведуть під гаслом “Сім’я сильна Богом”. Організатори повідомляють, що таким заходом прагнуть підтримати основну цінність суспільства — українську сім’ю.

“Насамперед хочу подякувати Вам, дорогий владико, що докладаєте чимало зусиль, щоб через такого роду заходи звернути уваги сучасного суспільства на питання сім’ї. Дякую організаторам за старання, докладені до підготовки заходу. Особливо бажаю привітати численних учасників, чоловіків і жінок, які так велелюдно зібралися, щоб у молитві й посвяті  плідно провести цю важливу зустріч”, — звернувся Блаженніший Святослав до владика Леона Дубравського, єпископу Кам’янець-Подільської дієцезії, і достойним учасникам заходу.

“На сьогодні статистика щодо питання сім’ї не втішна. В Україні зростає кількість розлучень, особливо в перші роки подружнього життя. Однак розлучення не єдина проблема у цій сфері. Інші проблеми — відсутність порозуміння між чоловіком і дружиною, брак любові й вірності тощо. Натомість процвітають конфлікти, а в деяких випадках навіть насильство. Зростає кількість абортів, що є свідченням глибокої суспільної і духовної кризи. Одне слово, інститут сім’ї зазнає великих випробувань, і нашим завданням є йому допомогти”, — зазначив духовний лідер греко-католиків.

І згодом додав: “Переконаний, що для того, аби перемогти зло, яке через гріх нищить українську сім’ю, про нього треба говорити і просити підтримки в Господа нашого Ісуса Христа, щоб отримати благословення, а отже, зцілення. Таку можливість створює вам Конгрес, бо його учасники мають намір ділитися проблемами, оговорювати їх, давати пропозиції і поради для їх вирішення, а головне — молитися”.

Від УГКЦ у заході бере участь голова Комісі УГКЦ у справах родини о. Василь Нестер. Програму конгресі та інші деталі можете дізнатися тут: http://kongres-simji2019.com.ua