Глава УГКЦ: «Кожного ранку ми встаємо, відчуваємо, що дихаємо, бо Бог нас любить»
  • Пон, 01/11/2021 - 10:50

Бог мене любить. Я можу жити і ділитися життям у новому світі не через те, що маю якісь власні сили, а тому що Бог мене ніколи не перестане любити. А це означає, що я ніколи не перестану бути сильним. Про це сказав до всіх вірних і до кожного зокрема Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді у 19-ту неділю після Зіслання Святого Духа.

«Я ніколи не втрачу надії через те, що мені щось не вдалося в моєму житті чи пішло не так, як я запланував», – додав Предстоятель УГКЦ.

У сьогоднішній проповіді, за його словами, ми чуємо про те, що Господь запрошує, наказує не любити так, як люблять грішники, злочинці чи погани. «А якою є та любов, якою вони люблять? Вони намагаються забрати щось для себе від іншого. Люблять себе в іншому. Дають, щоб назад забрати своє, а може, ще й з відсотками. А коли мова йде про ворога, то він приходить, щоб забрати все, що я маю, усе, що є не його. Ворог каже людині: "Ліпше б тебе не було". Це його позиція», – сказав він.

Христова Церква натомість, продовжив проповідник, благовістує Бога, який  є не ворогом людини, а  її найбільшим доброчинцем. Це Бог, який любить, тому що Він є любов’ю. У сьогоднішньому Євангелії ми можемо побачити такі риси божественної любові, що Бог любить людину, даючи їй все і не намагаючись від неї нічого назад забрати.

Тому каже Христос: «Чиніть добро навіть ворогам, позичайте, не очікуючи назад нічого».

«Чому? Бо Бог так любить. Бог любить своїх ворогів. Бог нам дає, не очікуючи від нас нічого назад. Отож змістом життя християнина є покликання свідчити, що ми є люблені Богом. Блага новина Євангелія полягає в тому, що Господь Бог нас любить, не зважаючи на наші вчинки. Бог любить того, кого Він створив, того, кого утримує в житті», – переконує Блаженніший Святослав.

«Неодноразово доводилося чути: згідно з історіософією, вас не мало б існувати. А Бог мені каже: як добре, що ти є! Я хочу, щоб ти був! Я хочу, щоб ти жив! Я тебе люблю! – сказав Предстоятель УГКЦ і додав: – І та Божа любов є джерелом нашого життя».

«Кожного ранку ми встаємо, відчуваємо, що дихаємо, бо Бог нас любить. Ми маємо життя, маємо певні засоби, щоб у тому житті жити, саме через те що Бог мені їх дає, що Бог мене любить», – переконує Блаженніший Святослав.