Глава УГКЦ матиме приватну аудієнцію в Папи Франциска
  • Суб, 15/03/2014 - 00:02

14 березня 2014 року розпочався офіційний візит Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, до Ватикану. Головним моментом перебування Предстоятеля УГКЦ в Апостольській Столиці стане приватна аудієнція у Святішого Отця Франциска, Папи Римського, яка відбудеться в понеділок, 17 березня.
 

У суботу, 15 березня, о 8.30 за римським часом у головному храмі Католицької Церкви на гробі апостола Петра Блаженніший Святослав очолить молитву за мир і територіальну цілісність України. Учасниками молитви, зокрема, буде Тетяна Іжевська, Надзвичайний і Повноважний посол України при Святому Престолі, та інші представники дипломатичного корпусу, акредитованого у Ватикані.

У неділю Предстоятель УГКЦ відслужить Архиєрейську Божественну Літургію в прокатедральному соборі Святої Софії в Римі (початок о 10.00). У Богослужінні візьмуть участь численні вірні УГКЦ.

17 березня, крім аудієнції в Папи Франциска, Блаженніший Святослав матиме зустріч із кардиналом П’єтро Пароліном, Державним секретарем Ватикану. Під час зустрічі буде обговорено сучасну ситуацію в Україні і необхідність залучення світової спільноти для збереження її соборності та недоторканності.

Про сучасні події, які відбуваються в нашій країні, йтиметься також у вівторок, 18 березня. Цього дня Глава УГКЦ матиме спільну зустріч із послами США, Франції, Німеччини, Польщі та України, які здійснюють свою місію у Ватикані.

Офіційний візит Блаженнішого Святослава до Апостольської Столиці завершиться в середу, 19 березня.

Департамент інформації УГКЦ