Глава УГКЦ молився за Україну в катедральному соборі Перуджі (Італія)
  • Птн, 19/05/2017 - 12:00

18 травня в катедральному соборі Перуджі (Італія) Блаженнніший Святослав разом з українськими мігрантами молився Молебень за мир в Україні. В молитві взяв участь кардинал Гвалтьєро Бассетті, Архиєпископ Перуджі, та п. Тетяна Іжевська, посол України при Апостольській столиці.

Зустріли Главу УГКЦ українські діти та місцевий капелан української громади о. Василь Гушуватий. Молебень до Пресвятої Богородиці разом з архиєреєм співслужили о. Володимир Волошин, пасторальний координатор українців греко-католиків в Італії, о. Іван Стефурак, секретар владики Діонісія (Ляховича), Апостольського візитатора для українців-католиків в Італії та Іспанії  і капелан української громади м. Терні,  о. Тарас Максимів, капелан українських громад Фоліньйо та Губбіо. 

У своєму духовному слові до українських мігрантів Блаженніший Святослав зазначив: “Минулої неділі ми святкували 30-ліття об’явлення Пресвятої Богородиці в с. Грушів, яке стало благовіщенням розпаду радянської тоталітарної влади. Цього місяця ми також святкуємо 100-ліття об’явлення Богородиці в м. Фатіма, де Мати Божа просила молитися за навернення Росії. Сьогодні в цій старовинній катедрі ми стоїмо біля стіп Пресвятої Богородиці і молимося до неї за мир в Україні”. 

“Дуже часто люди люди через свою злобу вміють почати війну, але покласти край війні може тільки Господь Бог, бо лише Він є джерелом миру”, - наголосив Глава УГКЦ у своїй проповіді і побажав українським мігрантам “усі труднощі долати з вірою у перемогу добра над злом”.

Після Богослужіння Блаженніший Святослав також подякував кардиналу Гвалтьєро Бассетті за батьківську опіку над українськими мігрантами та його чуйність до їхніх проблем на чужині. На знак вдячності він подарував кардиналу ікону Матері Божої та побажав опіки Богородиці над усією архієпархією Перуджі.

Звертаючись до Глави УГКЦ, кардинал Бассетті відзначив велику працю українських мігрантів: “Як пастирю цих жертвених людей, хочу висловити слова моєї вдячності за дар їхнього свідчення віри в італійському суспільстві та сумлінної праці”.

Додамо, що українська громада в Перуджі діє вже 15 років, на постійне служіння у громаді більше як рік тому було призначено священика з України.

Секретаріат Глави УГКЦ у Римі