Глава УГКЦ на свято апостола Андрія Первозванного: «Спішіть познайомити людей із справжнім Месією!»
  • Суб, 13/12/2014 - 22:36

Святий апостол Андрій Первозваний був тим, кого першого Ісус покликав за собою. Традиція київського християнства каже, що він був тим апостолом, який завітав на наші землі. Він поставив хрест на святих київських горах і передбачив, що тут засяє велика Божа слава. Тому наш народ так, по-особливому, його шанує.

Про це сказав у проповіді Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав 13 грудня в обителі Святого Антонія монахів Студійського уставу в Обухові (Київщина).

За словами проповідника, в перші роки свого апостольства Андрій  особливо горів бажанням поділитися з іншими своєю знахідкою - Месією: «Андрій не просто розказав своєму братові про Месію. Згодом він повів його до Нього, щоб їх особисто познайомити».  Невдовзі його брат став апостолом Петром.

«Сьогодні всі українці також шукають Месію. Хтось думає, що, можливо, ним буде президент, а може прем’єр-міністр із програмою уряду чи новий парламент? Однак, святий Андрій вчить, що месією є Христос. І коли, хтось хоче Його знайти, то повинен прийти до храму», - підкреслив він.

«Пригадую, собор мирян в Київській архиєпархії. Тоді я знайшов одну особу, яка є із цієї обухівської громади. Вона горіла таким духом апостольства, як і святий Андрій», - продовжив Глава Церкви. – «Коли відбувалася праця в групах та жінка мені сказала: «Ну як люди не йдуть до церкви в неділю і свята? Як тим  в кого є всі відповіді на всі життєві наші питання, люди нехтують?».  Переконаний, що ця громада, яка має таких апостолів на взірець Андрія Первозванного, буде розвиватися. Такі люди знайдуть справжнього Месію, який визволить наш український народ  з неволі».

Наприкінці, Першоієрірх УГКЦ зазначив, що той кого знайшов Андрій, присутній серед нас у Тайні Пресвятої Євхаристії Свого Тіла і Крові: «У Ньому є наше спасіння, визволення та надія. Тому спішіть познайомити людей із справжнім Месією!».