Глава УГКЦ: «Наша місія - бути служителями християнської єдності, особливо в спілкуванні з православними братами»
  • Срд, 24/02/2016 - 18:35

Гадаю, зустріч Папи Римського та Патріарха РПЦ в Гавані - лише початок на шляху до екуменізму. Ми не повинні фіксувати своєї уваги тільки на одному пункті цієї зустрічі, на Декларації. Ми, радше, повинні думати про те, що робити далі. Насамперед потрібно звільнити релігію від політики. Ми не можемо миритися з геополітикою.

Заявив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав в інтерв’ю для католицької агенції «Acistampa».

На думку Глави Церкви, необхідно розпочати спільний шлях до єдності, який пролягає через правду і справедливість. Для цього важливо почати реальний діалог між обома сторонами, не звинувачуючи один одного, не вважаючи іншого за супротивника: «Ми можемо віднайти заново наші спільні корені».

Блаженніший Святослав наголосив, що ідентичність УГКЦ має два виміри.  З одного боку,  УГКЦ розділяє з Православними Церквами, зокрема з РПЦ, Літургію, богослов'я і навіть частину історії. Але є й інший бік, невід'ємна частина ідентичності УГКЦ, -  сопричастя з наступником Петра. «Ми повинні  бути служителями християнської єдності, особливо в спілкуванні з православними братами. Це є частиною нашої нинішньої місії. Про це багато разів говорив святий Іван Павло II і навіть Папа Венедикт XVI», - додав він.