Глава УГКЦ: «Наше монашество показало себе духовними легенями нашої Церкви»
  • Срд, 31/12/2014 - 03:17

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав подякував богопосвяченим особам УГКЦ за те, що в 2014 році вони стали «силою швидкого реагування в нашій Церкві».

Верховний Архиєпископ під час щорічної зустрічі з монашеством зазначив, що український народ більше почав потребувати молитви і звертатися за молитвою. «Тому я хочу вам подякувати, що наше монашество завжди було близько нашого народу, було з нашими людьми в молитві», - сказав він.

Глава Церкви пригадав, як наше монашество було на Майдані. «Приїжджали цілими десантами, щоб бути там, підтримувати людей. Церква оголосила безперервний піст і молитву. І перший, хто на це був відгукнувся, – монашество. Справді, наше монашество показало себе духовними легенями нашої Церкви. Саме завдяки молитві ми змогли вистояти і зробити стільки всього. І Майдан переміг через те, що молився. Я переконаний, що наш народ переможе, тому що молиться. А хто, як не монашество, є провідником і вчителем справжньої глибокої молитви», - відзначив Блаженніший Святослав.

Також додав, що «і силою швидкого реагування у Церкві були саме богопосвячені особи». Він подякував тим богопосвяченим особам, які на перший заклик поїхали до Криму. «І саме завдяки монашеству ми втримали, втримуємо і втримаємо нашу Церкву в Криму. Ці люди постійно перебувають під наглядом певних структур. Це герої нашого часу», - наголосив Глава Церкви.