Глава УГКЦ: Наше спільне завдання – бути обличчям України і говорити правду про її болі і страждання
  • Птн, 26/08/2016 - 12:06

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на загальних Річних загальних зборах Світового конгресу українців (СКУ, – Ред.) закликав українців за кордоном говорити правду про Україну.

Вітаючи з цією подією Предстоятель УГКЦ заохотив СКУ до однієї спільної праці… «Ми сьогодні багато думаємо, молимося і допомагаємо тим, які є на передовій. Коли ми чуємо слово «передова», то перш за все думаємо про зону бойових дій. Думаємо про Крим, про наших братів і сестер, які сьогодні на собі відчувають усі болі війни проти України. Але хочу вам сказати, що де б ви не жили у світі, ви є на передовій. Тому що ця, війна, яка сьогодні торкнула Україну, її передова проходить через серце кожного з нас», – вважає Блаженніший Святослав.

Архієрей відзначив, що ця війна, яку світ називає гібридною війною, має різні види фронту і різні види передової.

За його словами, кожен з нас має запитати себе: де є мій блокпост, де є моє місце на цій передовій, де є моє особливе завдання, яке я маю сповнити. «Зокрема, – переконує Глава УГКЦ, – ми всі є на передовій інформаційної війни. Ми бачимо, як той, хто сьогодні напастує Україну, по цілому світі поширює неправду про нас. Повірте мені, жодне міністерство інформації України не дасть собі ради з усім тим, що в неправильний спосіб поширюється по цілому світі».

«Наше спільне завдання – бути обличчям України і говорити правду про її болі і страждання. Це сьогодні робить Українська Греко-Католицька Церква по цілому світі і це сьогодні робить Світовий конгрес українців. Це свідчення правди має бути одним з наших пріоритетів. Інтеграція, а не асиміляція. Це має бути гаслом української громади у світі. Бо саме це дає нам ключ втримати наш блокпост на нашій передовій», – вважає Блаженніший Святослав.

Висловив переконання, що в цьому питанні Церква і громада можуть, повинні і багато зроблять разом.

Предстоятель Церкви побажав Божого благословення СКУ на Річних загальних зборах.