Глава УГКЦ обговорив із представниками МЗС Німеччини небезпеки і виклики, які стоять перед Україною сьогодні
  • Чтв, 10/09/2015 - 18:51

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав провів зустріч із представниками Міністерства закордонних справ Німеччини, під час якої обговорили суспільно-політичну ситуацію в Україні.

У зустрічі взяли участь: пан Андреас Міхаеліс, директор політичного департаменту МЗС Німеччини, пан Юрій Астон, заступник керівника робочого штабу з питань України МЗС Німеччини, а також пан Крістоф Вайль, Надзвичайний і Повноважний посол Німеччини в Україні, та пан Mіхаель Шмідмайр, референт із питань політики Посольства Німеччини.

Предстоятель УГКЦ із іноземними гостями обговорили небезпеки та виклики, які постають нині перед Українською Державою та українським суспільством, зокрема ті, що пов'язані з виборами до органів місцевої влади, заплановані на кінець жовтня цього року.

Блаженніший Святослав прокоментував позицію УГКЦ, зокрема щодо невтручання в політичний процес та в політичну дискусію навколо процесу змін до Конституції, який відбувається сьогодні. Водночас він повідомив іноземних гостей, що Синод Єпископів УГКЦ рішуче засудив використання грубої сили як методу політичної боротьби та кровопролиття перед Верховною Радою.

Він повідомив, що УГКЦ готує окреме послання до цих місцевих виборів, в якому застерігатиме людей від різного роду зловживань, зокрема від спокус, котрі можуть виникати перед виборами. Передусім засуджуватиме продаж голосів, бо це один із видів політичної корупції.

Крім того, сторони обговорили необхідність особистої відповідальності. «Адже, – вважає Глава Церкви, – змінити нашу країну можна лише, коли ми спільно візьмемо відповідальність за ситуацію в країні. Кожен на себе. Бо відповідальність за нашу країну лежить не лише на тих чи інших політичних лідерах, а на кожному громадянинові зокрема. І відповідально взяти участь у виборах до місцевих влад – якраз один зі способів, як звершити цю відповідальність за свою країну».