Глава УГКЦ обговорив суспільно-політичне становище країни із Надзвичайним і Повноважним послом Чеської Республіки в Україні
  • Чтв, 31/03/2016 - 18:29

31 березня Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся із Надзвичайним і Повноважним послом Чеської Республіки в Україні Іваном Почухом. На зустрічі обговорили сучасне суспільно-політичне становище України.

«Посол виявив своє занепокоєння сучасною суспільною кризою в нашій державі. Натомість я розповів, спираючись на підсумки поїздки ВРЦіРО до Гааги (Нідерланди), яким чином українське церковне суспільство намагається зайняти активну громадянську позицію», - розповів Блаженніший Святослав.

Аналізуючи бесіду з чиновником, Предстоятель Церкви додав, що сьогодні ніхто не розуміє, що насправді відбувається у владних структурах: «Політичне суспільство виглядає як закритий клуб. І найбільшою проблемою в державі є спілкування між владою й суспільством. Для того щоб активно діяти в цьому напрямку, я розповів послу про ініціативи, які започаткувало релігійне середовище України». Глава і Отець УГКЦ говорив, зокрема, про Форум трансформації України, який є намаганням об’єднати громадські сили країни, щоб демонтувати стару пострадянську систему державного управління і сформувати певні засади нового суспільного договору, що має стати стратегічним планом реформування державних структур. За словами архиєрея, цей Форум має на меті зібрати суспільство, яке було б здатним не тільки вести діалог із владою, а й стало силою, що подавала б ініціативи.

«Посол вірить, що громадянське суспільство в Україні є джерелом надії на наше майбутнє», - підсумував Блаженніший Святослав.