Глава УГКЦ обговорив з головою Львівської ОДА проведення у Львові Патріаршого Собору
  • Втр, 26/11/2019 - 18:47

Сьогодні, 25 листопада, у Львові відбулася зустріч Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава з головою Львівської ОДА Маркіяном Мальським. Центральною темою зустрічі стало проведення у серпні 2020 року у Львові Патріаршого Собору: «Еміграція, поселення і глобальна єдність Української Греко-Католицької Церкви».

«Ми питаємо себе, де є українці, які виїжджають за межі держави, як їх супроводжувати, як їм забезпечити належний душпастирський супровід. Ми обрали таку тему, яка, з одного боку, ставить у центр уваги цей феномен, а з іншого боку – ми розуміємо, що наші старі поселення будуть дуже змінюватися. Тому є питання, як вигляд матиме через декілька років життя на поселеннях і як нам там оформляти нові структури, як підтримувати зв’язки з цими людьми. Адже упродовж більш як сторічної історії саме наша Церква була тою ланкою, яка зв’язувала український світ в єдине ціле і ми хочемо цей досвід осучаснити», – зазначив Блаженніший Святослав.

Важливе місце в межах Собору присвятять Світовому конгресу українців, адже, як додав Блаженніший Святослав, одним із завдань заходу буде знайомство між собою представників діаспори.

У свою чергу очільник області запевнив гостей у підтримці заходу. Зокрема, сторони обговорили питання промоції, логістики, участі у заході представників дипломатичних відомств, презентацію в межах заходу регіонального розвитку та інші.

У зустрічі з очільником Львівської ОДА брали участь владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської архиєпархії, о. Роман Шафран, секретар VII сесії Патріаршого Собору, та о. Олег Олекса, особистий секретар Глави УГКЦ.

Зазначимо, що VII сесія Патріаршого Собору відбудеться 26–29 серпня 2020 року. Гасло Собору – «Церква є завжди і всюди з тобою». Собор проведуть у стінах Львівської духовної семінарії Святого Духа. Загалом очікують приблизно три сотні делегатів із усього світу. Перед Собором кожна єпархія проведе свій Єпархіальний собор.

Додамо, що  Патріарший Собор проводять кожні п'ять років. Синод УГКЦ сподівається, що VІІ сесія Патріаршого Собору стане інструментом, який допоможе сформулювати стратегію Церкви на наступне десятиріччя.