Глава УГКЦ очолить Божественну Літургію на гробі святого Йосафата
  • Втр, 08/11/2016 - 19:57

У п’ятницю, 11 листопада 2016 р., у переддень, коли за новим календарним стилем спогадується пам’ять святого Йосафата, Архиєпископа Полоцького, мученика за єдність християн, Блаженніший Святослав в Базиліці Святого Петра у Ватикані очолить урочисту Архиєрейську Божественну Літургію. Богослужіння відбудеться на гробі святого Йосафата, який знаходиться під вівтарем святого Василія Великого (справа від головного престолу).

Організатори заходу (Протоархимандрит Василіянського Чину та Ректор Папської Української Колегії Святого Йосафата) звертаються з проханням до всіх, що бажають взяти участь в Богослужінні, прибути до базиліки до год. 7:20.Богослужіння розпочнеться о год. 7.30.

Довідка

Згідно Григоріянського календаря, 12 листопада відзначається день священномученика Йосафата Кунцевича, покровителя українського народу. Традиційно в цей день у базиліці св. Ап. Петра у Римі на гробі святого Йосафата, щорічно  відправляється святкова Архиєрейська Божественна Літургія за участю духовенства та мирян. Починаючи від 1963 року, коли, були перенесені мощі Святого до ватиканської базиліки святого Петра, майже кожен рік, тут служив Отець та Ісповідник Української мученицької Церкви, Патріарх Йосиф Сліпий (1892-1984).