Глава УГКЦ очолить молитву на гробі св. папи Івана Павла ІІ
  • Втр, 03/10/2017 - 14:31

11 жовтня Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, разом з представниками польського єпископату очолить молитву на гробі св. папи Івана Павла ІІ. Богослужіння відбудеться з нагоди вшанування 30-ї річниці зустрічі представників Польської Єпископської Конференції та Синоду Української Греко-Католицької Церкви, під час якої було проголошено декларацію про польсько-українське прощення та примирення.

Молитва розпочнеться о 07:30 в соборі Святого Петра у Ватикані біля гробу св. Івана Павла ІІ. О 12:00 у прес-центрі радіо Ватикан заплановано прес-конференцію. О 16:00 в Українській папській колегії св. Йосафата відбудеться міжнародна конференція на тему «Kатолицька Церква в процесі діалогу i польсько-українського примирення».

12 жовтня, о 18:30, в колегії св. Йосафата відбудеться вручення Нагороди примирення Капітули польсько-українського поєднання. Цьогорічними лауреатами стали Конгрегація для Східних Церков і редакція Ватиканського радіо (польська, українська та словацька секції). В урочистості візьмуть участь Блаженніший Святослав та Кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації для Східних Церков.

Конгрегація для Східних Церков нагороджується за підтримку цінностей, що об’єднують народи для побудови спільного майбутнього, в гармонії зі словами св. Івана Павла ІІ: «Нехай завдяки очищенню історичної пам’яті усі будуть готові вище ставити те, що єднає, ніж те, що роз’єднує, щоб разом будувати майбутнє, засноване на взаємній повазі, на братній співпраці та автентичній солідарності»».

Редакція Ватиканського радіо (польська, українська та словацька секції) нагороджується за об’єктивну передачу інформації і за пропагування міжкультурного діалогу в Центрально-Східній Європі, перемагаючи стереотипи та взаємні упередження.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі