Глава УГКЦ очолить паломництво до собору Святої Софії в Римі з нагоди візиту Святішого Отця
  • Пон, 22/01/2018 - 15:42

28 січня о 16.00 Святіший Отець Франциск відвідає прокатедральний собор Святої Софії в Римі. З цієї нагоди Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, очолить паломництво до історичної святині УГКЦ за кордоном.

«Візит Святішого Отця до собору Святої Софії має важливе історичне значення: кілька десятиліть цей храм був головним катедральним храмом нашої Церкви і став символом її відродження. Зустріч папи з українськими мігрантами є знаком його пастирської турботи про них та виявом солідарності з усім українським народом, котрий вже декілька років страждає від війни на Донбасі», – вважає Блаженніший Святослав.

Об 11.00 Глава УГКЦ очолить Архиєрейську Божественну Літургію. Після обіду, о 16.00, папа прибуде до собору Святої Софії, де його зустріне Блаженніший Святослав. У храмі паломники зустрінуть Святішого Отця українською колядою, після чого Глава УГКЦ привітає його у своєму слові. Святіший Отець також звернеться до української громади, а відтак зійде до крипти собору, де помолиться перед могилою владики Степана Чміля, свого вихователя в початковій школі у Буенос-Айресі (Аргентина). На завершення свого візиту папа вийде до паломників на території собору Святої Софії.

Візит Святішого Отця триватиме приблизно півтори години. Завершиться паломництво Молебнем за Україну.

Додамо, що собор святої Софії є для українських мігрантів важливим духовним та культурним осередком. Українці в Італії є п’ятою за кількістю етнічною спільнотою. У різних регіонах Італії діє 145 греко-католицьких капеланських осередків, у яких здійснюють душпастирське служіння 62 священики.