Глава УГКЦ очолив молитву за Україну на гробі святого Петра
  • Нед, 16/03/2014 - 17:07

Сьогодні вранці Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, очолив Божественну Літургію на гробі апостола Петра у Ватикані (каплиця Папи Климента VIII). Разом із Предстоятелем УГКЦ за суверенну Україну молилися посли України та Польщі при Апостольській Столиці – Тетяна Іжевська та Пйотр Новіна-Конопка.

«Стоячи біля гробу святого апостола Петра, ми відчуваємо, що головним господарем історії є Господь Бог, а не президенти, політики, дипломати чи навіть  сила зброї. Майбутнє усіх народів у своїх руках тримає саме Бог. Поруч із Ним стоїть Верховний апостол Петро, у якого сьогодні ми просимо особливого заступництва за Україну», - сказав у своїй проповіді Блаженніший Святослав.

Він пригадав, що у суботу УГКЦ молиться за невинно вбитих на Майдані: «На жаль, із кожним днем їхня кількість збільшується. Ми просимо Господа Бога, щоб упокоїв їхні душі та щоб кількість убитих не зростала».

Після Літургії присутні зійшли до гробу апостола Петра та, узявшись за руки на знак єдності України, помолилися за мир в Україні.

Додамо, що Глава УГКЦ цими днями перебуває з офіційним візитом у Ватикані, щоб зустрітися з Папою Франциском. Приватна аудієнція відбудеться 17 березня.

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

Джерело: http://news.ugcc.org.ua