Глава УГКЦ освятив монастир сестер редемптористок у Чернігові
  • Чтв, 24/04/2014 - 12:06

У Чернігові Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав освятив монастир, храм і надбанний хрест монастиря сестер Згромадження Чину Найсвятішого Ізбавителя (редемптористок).

З Блаженнішим Святославом співслужив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Монастир носитиме назву Різдва Пресвятої Богородиці. Сюди також перенесли греко-католицьку парафію Святих верховних апостолів Петра і Павла в Чернігові. Відтепер усі богослужіння парафії відбуватимуться в монастирі Різдва Пресвятої Богородиці.

Під час проповіді до вірних у Чернігові Блаженніший Святослав зазначив, що 23 квітня у Чернігові велике свято, адже освячено ще один храм, монастир.

«Постання ще одного Божого дому, Божої обителі є знаком воскресіння духа Чернігова, який завжди був осердям духовного життя», − сказав він.

Проповідник наголосив, що «тут, на цьому місці, має проголошуватися Слово Боже, яке є словом життя». «Каже Христос: Небо і земля минуть, але слова мої не минуть. Всякий матеріальний храм може бути збудований і знищений, але Слово Боже є вічне. І того Духа Божого, якого Він посилає нам, знищити не можливо, бо Він є Духом воскресіння», − переконує Верховний Архиєпископ.

«Наша Церква сьогодні радіє, − продовжив Предстоятель УГКЦ, − бо тут засновується ще один монастир, де буде день і ніч лунати молитва до Бога за українську землю, за наш народ. Та монастир є місцем не лише для молитви, а й для служіння. Сюди приходять сестри для того, щоб послужити, щоб понести надію безнадійним, щоб утерти сльози плачучим, голодних нагодувати».

«Ми віримо, що кожна людина створена на образ і подобу Божу. Тому, коли ми служимо людині, то звершуємо служіння самому Творцеві», − пояснив Блаженніший Святослав.

Він привітав сестер Чину Найсвятішого Ізбавителя і подякував їм за відвагу. Предстоятель пригадав, як три роки тому зустрівся з сестрами і вони разом прийняли рішення про необхідність будувати в Чернігові монастир. За три роки Господь благословив труд сестер.

Подякував і отцям місіонерам Чину Найсвятішого Ізбавителя в Чернігові, які звершують тут дуже важливу службу. Подякував і жертводавцям монастиря. «Їхнє діло залишиться ділом сотвореним у вічності, бо добре діло ніколи не переминає», − додав Глава Церкви.

Після освячення монастиря Блаженніший Святослав провів зустріч із губернатором Чернігівщини Володимиром Івашком.

Департамент інформації УГКЦ