Глава УГКЦ: Пам’ятник Шептицькому у Львові – моральний обов’язок львів’ян
  • Срд, 29/04/2015 - 17:33

Спорудження пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у Львові є, перш за все, моральним обов’язком львівської громади.

Про це Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав сказав у інтерв’ю журналу «Наш Собор» .

Предстоятель УГКЦ пригадав, що коли у Львові не було пам’ятника Шевченку, «львівська громада у своєму сумлінні сказала: пам’ятник Шевченку буде стояти тут – у центрі Львова, навпроти Оперного театру. Саме там він і постав». «От подібне сумління показало, де має стояти пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому – на площі святого Юра, перед Святоюрським комплексом. Тож я сподіваюся, що львівська громада у сумлінні це завдання сповнить», – наголосив Глава УГКЦ.

Блаженніший також додав, що відвідуючи нещодавно Конгрегацію у справах святих, єпископи нашої Церкви говорили про усі процеси беатифікацій і канонізацій, які сьогодні веде УГКЦ, зокрема про беатифікаційний процес слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького.

За його словами, результатом візиту греко-католицького єпископату до Конгрегації у справах святих є те, що Святіший Отець наново перевів своїм окремим рескриптом цей процес на інший рівень беатифікації. «Мене повідомив кардинал Анджело Амато, що у червні місяці готується чергова консисторія кардиналів, де буде представлена справа беатифікації Митрополита Андрея. Уже є канонічний декрет про реєстрацію окремого чуда за посередництвом Митрополита Андрея. Отож ми всі відчуваємо, що проголошення блаженним слуги Божого митрополита Андрея зближається», – відзначив Глава Церкви.