Глава УГКЦ: «Папа зрозумів важливість постаті митрополита Андрея для УГКЦ і для України»
  • Пон, 07/03/2016 - 14:01

Ми говорили з Папою Франциском також про важливість беатифікації митрополита Андрея Шептицького. Пояснили Святішому Отцю: якби це сталося цього року, то це б позитивно вплинуло на все українське суспільство. Цим би він немов обійняв Україну.

Сказав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в інтерв’ю для радіо «Ватикан», розповідаючи про перебіг Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, який проводився в Римі.

Папа попросив по буквах промовити ім’я та прізвище владики Андрея. Він це собі занотував, бо зрозумів важливість постаті Митрополита для УГКЦ й для України.

«Завжди, коли єпископи приїздять до Рима, то намагаються молитися зі своїм народом. Цього разу ми прагнули пережити спільний момент богопочитання з українцями Вічного міста та спільно помолитися в Рік Божого милосердя», - розповів Блаженніший Святослав, додаючи, що це стало й важливим моментом промовити до людей. «Ми пояснили, що Святіший Отець є важливим для України  і попередили про виклики, які можуть захитати довіру до нього», - зазначив він.

Сучасну ситуацію Предстоятель УГКЦ представив українцям в Італії у вигляді паралелі між Львівським псевдособором 1946 року і намаганням у той час дискредитувати Папу перед Україною, а також відірвати УГКЦ від єдності з Римом. «Сьогодні теж є намагання ворогів України інструменталізувати Папу з політичною метою, щоб підірвати довіру до нього. Простежуємо спроби намовляти українців відмовитися від єдності з наступником Петра. Ці дії походять з одного і того ж джерела», - підкреслив Блаженніший Святослав.