Глава УГКЦ перебуває з робочим візитом у Ватикані
  • Втр, 24/06/2014 - 12:19

Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, цими днями перебуває з робочим візитом у Ватикані для участі у 87-й зустрічі Ради організацій Конгрегації для Східних Церков (РОАКО). У центрі уваги зустрічі ситуація в Україні, Румунії, Сирії та у Святій Землі. Її учасники матимуть аудієнцію у Святішого Отця Франциска, Папи Римського. В асамблеї бере участь також архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, Апостольський нунцій в Україні.

Сьогодні вранці на гробі святого Івана Павла ІІ, разом з представниками інших Східних Церков, Глава УГКЦ співслужив Літургію, яку очолив кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації для Східних Церков.

Після обіду розпочнуться робочі засідання, на яких особливу увагу буде звернено на життя Греко-Католицьких Церков в Україні та Румунії.

Додамо, що РОАКО є органом, який діє при Конгрегації для Східних Церков та об’єднує різні доброчинні організації, які підтримують душпастирську діяльність Східних Церков. Одним з пріоритетних напрямків діяльності цієї організації є надання стипендій для закордонних студій семінаристам Східних Церков та розвиток соціальних структур.