Глава УГКЦ подарував копію Пересопницького Євангелія єпархії УГКЦ в Аргентині
  • Пон, 08/10/2018 - 14:37

Блаженніший Святослав привітав єпархію та владику Даниїла (Козлінського), єпископа єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі, з 50-річним ювілеєм з нагоди дня посвячення катедрального храму.

«Як найбільший дар у день вашого святкування прийміть від мене копію Пересопницького Євангелія. Нехай ця книга, яка є великою духовною, культурною, історичною цінністю нашого народу, нагадує вам, що, хоч ви перебуваєте на іншому континенті, молитеся іншими мовами, однак тісно пов’язані зі своєю Церквою-матір'ю», — наголосив Блаженніший Святослав.

Глава Церкви також у своєму привітання з приємністю згадав час свого архипастирського служіння в аргентинській єпархії Покрови Пресвятої Богородиці.

«За Божим провидінням і з великої ласки для греко-католиків на аргентинських теренах храм освятив мій великий попередник, ісповідник віри патріарх Йосиф Сліпий. Протягом цих років вас відвідали всі предстоятелі нашої Церкви», — зазначив в листі Предстоятель УГКЦ.

У листі він також додав, що завдяки собору Покрови Пресвятої Богородиці, який упродовж півстоліття збирав українців, наша Церква збереглася і розвивається.