Глава УГКЦ подякував італійським єпископам за опіку над мігрантами з України
  • Втр, 23/05/2017 - 13:21

22 травня у Римі розпочалася 70-та Генеральна асамблея Єпископської Конференції Італії. Італійські єпископи зібралися для обрання трьох кандидатів на посаду президента Конференції, з яких Папа вибере одного. З цієї нагоди Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, надіслав до учасників асамблеї листа, в якому подякував за опіку над українськими мігрантами та вказав на необхідність створення нових “постійних душпастирських структур УГКЦ в Італії”.

“Страждання українського народу продовжуються внаслідок війни у нашій країні, міжнародна спільнота вже звикла до неї і майже не говорить про її драматичні наслідки”, - пише Предстоятель УГКЦ у своєму зверненні і вказує на масштаби гуманітарної катастрофи, спричинені нею. Одним із наслідків, зазначає Глава УГКЦ, є нові міграційні потоки в Італію, зокрема “представників молодого покоління”. Помітне зростання кількості молодих людей серед українських мігрантів, створення молодих сімей,  народжуваність дітей, економічні та соціальні фактори свідчать про те, що нова міграційна хвиля не є “транзитним та короткотривалим явищем”. Для забезпечення їм належної душпастирської опіки УГКЦ потребує “нових, більш стабільних структур, які водночас будуть видимим знаком єдності Католицької Церкви в її різноманітності”.

Блаженніший Святослав також запросив італійських єпископів до участі в спільній молитві 25 червня в соборі Святого Петра у Ватикані з нагоди 150-річчя канонізації українського святого Йосафата Кунцевича.

Додамо, що УГКЦ на Генеральній асамблеї італійських єпископів представляє владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії.