Глава УГКЦ подякував мальтійцям за гуманітарну допомогу для постраждалих в Україні
  • Птн, 06/03/2015 - 21:40

6 березня 2015 року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, зустрівся з послом Суверенного мальтійського ордену в Україні Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне. Зустріч відбулася на території Патріаршого центру УГКЦ у Києві.

Під час розмови сторони обмінялися думками щодо діяльності Мальтійської служби допомоги в Україні як під час Революції гідності, так і під час війни на Донбасі. Пан ді Котроне розповів Главі УГКЦ про різні гуманітарні проекти для осіб, які постраждали від бойових дій: вимушеним переселенцям, пораненим.

Блаженніший Святослав пригадав про прохання, яке він висловив Папі Франциску під час нещодавньої прощі до Апостольської Столиці, ініціювати на міжнародному рівні збір гуманітарної допомоги для постраждалих. Предстоятель УГКЦ подякував, що Мальтійський орден одним із перших відгукнувся на такий заклик.

Глава УГКЦ також висловив слова вдячності за організацію міжнародної акції допомоги пораненим воїнам. «Щиро дякую вам за всі ті численні автомобілі невідкладної медичної допомоги, які зараз перебувають в зоні проведення бойових дій. Завдяки їм вдалося врятувати багато життів», − сказав Блаженніший Святослав.

На завершення зустрічі сторони обговорили перспективи розвитку волонтерського руху в Україні та можливості співпраці УГКЦ і Мальтійського ордену.