Глава УГКЦ подякував меру Вільнюса за підтримку УГКЦ та української громади
  • Пон, 24/09/2018 - 13:55

В контексті завершення візиту Святішого Отця Франциска папи Римського до Литви, 24 вересня Блаженніший Святослав зустрівся з мером м. Вільнюса п. Ремігіюсом Шімашіюсом.

Главу УГКЦ супроводжували пані Генуте Кіркєне, доктор історичних наук, професор Вільнюського університету та о. Вінкентій Пелих ЧСВВ, ігумен монастиря св. Йосафата.

Сторони обговорили напрямки розвитку давньої василиянськоі обителі та храму Пресвятої Трійці як важливого душпастирського та паломницького центру УГКЦ, що становить теж невід‘ємну частину історії та литовської тотожності м. Вільнюса. 

Пані Генута наголосила на тому, що цей храм збудував князь Костянтин Острозький як вдячність Богові за перемогу над московським військом, що має сьогодні особливе значення як для Литви так і України.

Мер Вільнюса виявив особливу увагу до виховання дітей українських емігрантів, створення української школи, чи хоча б окремих українських класів у литовських школах, та запропонував програму розвитку освіти зі збереженням української національної та духовної культури.

На завершення Блаженніший Святослав подякував п. Ремігіюсу за зустріч та підтримку нашої Церкви та української громади. Сторони обмінялися пам’ятними подарунками.