Глава УГКЦ подякував волонтерам і Комісії УГКЦ у справах молоді за організацію участі української молоді у СДМ в Кракові
  • Срд, 03/08/2016 - 15:25

Близько 200 українських волонтерів працювали на СДМ в Кракові. Вдячний Комісії УГКЦ у справах молоді, яка сприяла тому, аби наша українська молодь змогла взяти участь в цій духовній події. Я вдячний сердечно о. Ростиславу Пендюку від імені всього єпископату. Перекажіть нашу вдячність усім, хто працював для того, щоб уможливити нам взяти участь в цьому надзвичайному святі християнської молоді всього світу. Нехай Бог вас усіх благословить!

Такими словами Глава УГКЦ подякував волонтерам і Комісії УГКЦ у справах молоді за організацію і сприяння участі української молоді у Світових днях молоді в Кракові (Польща), зустрічаючись в Кракові із українською молоддю.

Голова Комісії УГКЦ у справах молоді о. Ростислав Пендюк зауважив, що Блаженніший Святослав постійно цікавився молоддю і просив доповідати на Синоді про стан справ СДМ. «Глава УГКЦ на початку свого архипастирського служіння обіцяв бути із молоддю і своєї обіцянки дотримується. Ваше Блаженство, я за це вам вдячний. Тішуся, що ви у нас є», – подякував він Предстоятелю Церкви.

Отець Ростислав зауважив, що Митрополит Євген (Попович), Архиєпископ Перемишльсько-Варшавський УГКЦ, гостинно прийняв українську молодь і сприяв тому, аби українці могли взяти участь в цьому духовному заході. «Я вдячний владиці Браєну (Байді), Єпископу Саскатунському УГКЦ (Канада), за те, що часто бував в Кракові і зустрічався із оргкомітетом СДМ, – продовжив далі священик. – Вдячний владиці Венедикту (Алексійчку), Єпископу-помічнику Львівської архиєпархії УГКЦ, який проїжджаючи повз Краків, завжди приїздив до оргкомітету СДМ і наголошував наскільки участь українців в цьому заході є важливою».

Крім цього, о. Григорій Назар, священик Перемишльсько-Варшавської архиєпархії УГКЦ, «довгий час жив, дихав і думав про СДМ». «Завдяки ньому українці отримали гарні місця на Полі милосердя», – зазначив о. Ростислав. Він подякував працівникам Комісії, які рік тому покинули все і поїхали до Польщі волонтерами СДМ – Уляні Журавчак і Мар’яну Довганику: «Завдяки їм в Кракові знали, якою чудовою є українська молодь».

«Я дякую всім, хто жив і працював, щоби ми могли представити тут нашу Церкву. Пишаюся нашою Церквою», – подякував усім о. Ростислав Пендюк.