Глава УГКЦ привітав Дмитра Гнатюка з 90-річним ювілеєм
  • Птн, 27/03/2015 - 22:36

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав народного артиста України Дмитра Гнатюка з 90-річним ювілеєм.

«Це святкування, – написав Предстоятель у привітальному листі, – є великим даром для всієї України, оскільки навряд чи знайдеш куточок на нашій рідній землі, де б не звучала пісня у Вашому неперевершеному виконанні. Ви один стали цілою епохою в історії пісенного мистецтва України, в історії її культури, епохою під назвою «Дмитро Гнатюк». Десятки поколінь, надихаючись шедеврами, якими є пісні «Два кольори», «Черемшина», «Пісня про матір», і далі будуть вчувати за словами цих творів саме Ваш незабутній баритон. Усе, що Ви вкладали в пісню, уся глибина Вашого переживання і світовідчуття, які бриніли в ній, торкалися українського серця особливим доторком – рідним, щемним».

Блаженніший відзначив, що своїм талантом пан Дмитро Гнатюк розкрив чарівність української пісні всьому світові, пісні, що є душею нашого народу. «Ви запалили сотні тисяч людей любов’ю до рідного слова, до того, що промовляє до нас через завісу часу як тихий голос наших далеких пращурів» – мовиться у привітанні.

«Цього дня, коли кількість прожитих років наблизилася до славної дати, хочу побажати Вам щедрих Божих дарів. Любов і повага з боку родини, численних учнів, вдячних шанувальників нехай додадуть Вам невгасного натхнення для нових високих звершень під покровом нашої Владичиці – Пресвятої Богородиці!», – побажав Блаженніший Святослав ювіляру.