Глава УГКЦ привітав новообраного Президента Польської Єпископської Конференції
  • Пон, 17/03/2014 - 16:00

Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, привітав Архиєпископа Познанського Станіслава Гондецького з обранням його Президентом Польської Єпископської Конференції.

«Нехай довіра, якою обдарували Вас єпископи Польщі, принесе добрі плоди для Церкви, а дари і таланти, що ними наділив Вас Господь, допоможуть Вам будувати єдність серед духовенства та вірних, котрі своєю добротою та зичливістю підтримають Вас у Вашому служінні», − ідеться у вітальному листі. 

Верховний Архиєпископ УГКЦ запевнив нового Президента Польської Єпископської Конференції у своїй молитві за нього і додав, що шанує його і сподівається на подальшу співпрацю між УГКЦ та Католицькою Церквою Польщі «з метою поглиблення польсько-українського примирення».

Як повідомляє Радіо Ватикану, 364-та пленарна зустріч Польської Єпископської Конференції, що відбулася 12-13 березня 2014 року, крім обрання президента, розглядала також питання становища сім'ї в Польщі та питання, пов’язані з підготовкою до Всесвітнього дня молоді, що відбудеться в 2016 році у Кракові.

Департамент інформації УГКЦ