Глава УГКЦ привітав Папу Франциска з першою річницею понтифікату
  • Чтв, 13/03/2014 - 18:43

Лист-вітання Папі Франциску з нагоди першого року понтифікату

Святіший Отче, 13 березня цього року виповнюється перша річниця Вашого понтифікату. Весь Божий народ з великою радістю згадує той день, коли Архиєпископ з Буенос- Айреса, «майже з кінця світу», був покликаний Господом для виконання служіння апостола Петра.

Сьогодні Церква Христова хоче подякувати Господу за багаті божественні ласки, даровані вірним у Вашій особі. Ваша Святосте, ми глибоко вдячні Вам за Вашу батьківську турботу та невпинне служіння Ad majorem Dei gloriam (на славу Божої величі) і на благо Церкви Христової.

Особливо хочу подякувати, Ваша Святосте, за таку важливу підтримку українського народу в останні кілька драматичних місяців. Ваші молитви і звернення до міжнародного співтовариства продемонструвати солідарність з українським народом і зміцнили наші серця надією, що Бог поруч з нами під час випробування і промовляє до нас через Єпископа Рима.

Від свого імені, від імені Синоду Єпископів, духовенства, монашества і всіх мирян Української Греко-Католицької Церкви хочу висловити Вашій Святості наші найкращі побажання, співаючи в один голос: «Ad multos annos» (на многая літа), Святіший Отче!

Із синівською відданості

+ Святослав,
Верховний Архиєпископ Києво-Галицький

Джерело: http://news.ugcc.org.ua