Глава УГКЦ привітав першого Посла Австралії в Україні Даґа Траппетта
  • Суб, 28/03/2015 - 12:14

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час неофіційного прийому в Києві, організованого Союзом Українських Організацій Австралії, привітав новопризначеного першого Надзвичайного і Повноважного Посла Австралії в Україні Даґа Траппетта з родиною.

Предстоятель Церкви висловив панові Послові радість з приводу його призначення, адже в Україні до сих пір не було послів Австралії. Блаженніший Святослав пригадав панові Послові, що для того, аби відвідати Австралію з душпастирським візитом минулої осені, мусив отримувати австралійську візу в Москві.

Глава УГКЦ обмінявся з паном Послом візитними картками. Предстоятель Церкви висловив сподівання на співпрацю, адже в Австралії проживає 38 тисяч українців. А також Австралія сьогодні є важливим союзником України на міжнародній арені.

На прохання Генерального секретаря Світового Конгресу Українців, голови Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Стефана Романіва, Блаженніший Святослав розпочав вечір молитвою «Отче наш» українською та англійською мовами.

Панові Послові та гостям вечора референт зовнішніх комунікацій СУОА Петро Шмігель розповів про визначних австралійців українського походження.