Глава УГКЦ привітав професора Анатолія Колодного із 80-літнім ювілеєм
  • Срд, 04/01/2017 - 15:44

Ваша багаторічна праця принесла вам славу провідного науковця, видатного дослідника, який зумів сформувати світоглядну палітру українського релігієзнавства. Численні наукові титули та почесні звання, яких ви заслужено вдостоїлися за час праці на науковій ниві, підкреслюють вашу роль у розбудові вітчизняної науки.

Проте жодні офіційні визнання не спроможні передати всього тепла, яке відчувають до вас ті, кому випала щаслива нагода спілкуватися з вами та черпати з бездонного колодязя вашої мудрості. Ваше ім'я стало символом чесності, людяності й порядності у царині науки, а ваш величезний науковий доробок став прикладом для наслідування прийдешнім поколінням.

Пише Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у листі-привітанні професору Анатолієві Колодному, доктору філософських наук, заслуженому діячу науки і техніки України, заступнику директора – керівнику Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України, з нагоди його 80-літнього ювілею.

Глава Церкви, вітаючи професора від імені духовенства і вірних УГКЦ, склав подяку за його працю як науковця та громадянина-патріота: «Ви не побоялися відкрито виявити свою позицію під час обох Майданів; не завагалися сказати правду про релігійне життя в Україні, коли інші не бажали цього чути і помічати; не відклали свою найбільшу зброю – перо, коли українська наука переживала найважчі кризи. Ми, греко-католики, пам'ятаємо ваші численні роботи, присвячені історії та сучасності нашої Церкви, підготовлені вами видання класиків греко-католицької богословської думки, монографії і підручники, в яких ви невтомно розкриваєте сучасникам і наступникам знання про релігію».