Глава УГКЦ привітав владику-номінанта Віталія (Кривицького) з обранням правлячим єпископом Києво-Житомирської дієцезії РКЦ
  • Чтв, 04/05/2017 - 15:46

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав владику-номінанта Віталія (Кривицького) з обранням правлячим єпископом Києво-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні.

«Із радістю сприйняв вістку про вибір Вас правлячим єпископом. Особисто та від імені Синоду Єпископів УГКЦ щиро вітаю Вас із цим призначенням», – написав Предстоятель Церкви у привітальному листі.

«Наша Держава, – мовиться також у листі, – переживає важкі часи становлення та боротьби за утвердження своєї свободи й цілісності. Але це і час, коли отримуємо найбільше Божих благодатей, якщо спільно служимо для Божої слави та добра нашого народу. Саме в цей період від Церкви люди очікують чіткої, злагодженої позиції щодо важливих суспільно-політичних питань».

«Господь кличе нас, католиків латинської та візантійської традицій, разом свідчите Христове Євангеліє сучасній Україні. Щиро сподіваюся на плідну братерську співпрацю з Вами для добра вірних і тих людей, які ще не знайшли дороги до Церкви», – написав Блаженніший Святослав новопризначеному правлячому єпископу.

«Нехай воскреслий Спаситель, який крізь замкнені двері приходить до своїх учнів, даруючи їм свій мир, доповнюючи їхню неміч своєю силою, сповнить і Вас своїми щедрими дарами», – побажав Глава УГКЦ владиці Віталію (Кривицькому).