Глава УГКЦ привітав владику Стефана (Сороку) з 15-річчям введення його на митрополичий престол Філадельфійської архиєпархії
  • Пон, 22/02/2016 - 18:49

«Ювілей, що його святкуєте цими днями, − це справді важлива подія, і за це ми складаємо щиру вдячність милосердному Богові, якому Ви з такою великою посвятою служили протягом цих 15 років», – мовиться у листі-привітанні до Високопреосвященного Архиєпископа Стефана (Сороки), Митрополита Філадельфійського.

«Сьогодні в особливий спосіб хочемо подякувати Вам за велику ревність у служінні матірній Церкві в Україні. Ви завжди з відкритим серцем відгукувалися на наші ініціативи. Ваша підтримка сприяла появі десятків храмів, в яких вірні постійно підносять до Господа молитву за жертводавців, творячи таким чином духовну єдність із віруючими людьми, які розділені океаном, але об’єднані в єдину Церкву. Завдяки Вашій допомозі сотні священиків, катехитів і місіонерів можуть проводити своє служіння і проголошувати Євангеліє. Духовна перлина нашої Церкви — Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві не постав би у повній своїй величі без Вашої підтримки і постійного молитовного чування», – відзначається у привітанні.

«Усього, що Ви зробили для Божої слави, ми не зможемо пригадати, але в Бога ніхто й нічого не є забутим. Тому саме Його цього святкового дня ми просимо обдарувати Вас своїми безмежними ласками. Прикликаємо на Вас Господню благодать, яка хай зміцнює Вас духовно і фізично, даючи радість, мир і любов. Многих і благих Вам літ!», – побажав Блаженніший Святослав і всі єпископи УГКЦ Архиєпископу Стефанові.