Глава УГКЦ про блаженну Йосафату Гордашевську: “Завдяки її “так” Богові наша Церква втішається прекрасним Згромадженням”
  • Нед, 07/04/2019 - 15:59

Отець УГКЦ Блаженніший Святослав висловив привітання сестрі Мирославі Яхимець, провінційній настоятельці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії з нагоди 150-ліття народження та 100-річчя смерті преподобної матері Йосафати Гордашевської.

Лист-привітання зачитали у Львівському органному залі, де, проходила урочиста академія присвячена преподобній Матері Йосафаті Гордашевській.

“Цього дня бажаю щиро привітати вас із величним ювілеєм, який сьогодні відзначаєте – століття переходу до вічності преподобної матері Йосафати Гордашевської, співзасновниці вашого Згромадження. Мощі цієї блаженної вже близько двох десятиліть виставлені для вшанування в храмах нашої Церкви і сотні спраглих сердець випрошують через її заступництво численні ласки”, — зазначив Предстоятель УГКЦ.

І згодом додав: “Особисто та від імені Синоду Єпископів складаю вітання всім сестрам служебницям з цією датою, яку спогадуємо на рівні всієї Церкви. Особливо хотів би відзначити тих, хто братиме участь у міжнародній науковій конференції на цю тему. Дякую всім, хто доклався до організації та проведення. Випрошую для вас щедрих Божих дарів”.

За словами Глави УГКЦ, своїм служінням і подвигом блаженна Йосафата дала життя цьому Згромадженню: “Завдяки її “так” Богові наша Церква втішається прекрасним Згромадженням, знаним у всьому світі ділами милосердя та молитвами. Сестри служебниці прикладом свого життя стають першими катехитами та вчителями віри для дітей нашої Церкви. Через соціальні проекти вони являють цьому світові, так часто позначеному злобою і байдужістю, обличчя милосердного Бога”.

Блаженніший Святослав також наголосив, що блаженна Йосафата є не просто добрим прикладом для наслідування, а й ревною молільницею перед Господнім престолом.

Подія проходить під патронатом Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.