Глава УГКЦ про церковний скандал у Запоріжжі: «Не тільки можна, а й потрібно молитися за членів інших Церков»
  • Суб, 06/01/2018 - 10:09

Ми не може виправдовувати зневагу людини жодними правилами чи конфесійними обмеженнями. Потрібно поважати біль іншої людини, бо до цього спонукає нас загальнолюдська і християнська любов.

Про це говорив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час прямого ефіру на телеканалі «Еспресо» у п’ятницю, 5 грудня, коментуючи церковний скандал у Запоріжжі, коли священик Московського патріархату відмовився відспівувати трагічно загиблого хлопчика.

За словами Предстоятеля, він шокований такою поведінкою священнослужителя. Навіть більше, він надзвичайно здивований таким зневажливим ставленням до сім’ї, яка переживає велике горе — втрату своєї дитини.

«Я цілком не розумію тих аргументів, які, буцімто спираючись на якісь богословські засади, намагаються виправдати таку поведінку. Ми вважаємо, що не тільки можна, а й потрібно молитися за членів інших Церков України. Думаємо, що не тільки можна, а й потрібно шукати все те, що допомогло б людині наблизитися до Бога, особливо в суспільстві, яке потребує духовної настанови і в якому є так багато болю. Мета священика — полегшити ці страждання. Добрий пастир не засуджує людину, але шукає "загублену овечку"...» — зазначив Глава Церкви.

Блаженніший Святослав не розуміє такого типу поведінки, оскільки не можна виправдовувати зневагу людини жодними правилами чи конфесійними обмеженнями. «Мені сумно, що таке сталося. Думаю, що це буде добрим уроком для всіх, зокрема для священнослужителів, як не потрібно чинити», — наголосив Предстоятель.

Нагадаємо, що за повідомленнями ЗМІ, у Запоріжжі служитель Української Православної Церкви (Московського патріархату) відмовився відспівувати дворічну дитину, яка загинула внаслідок падіння на неї самогубця.