Глава УГКЦ: «Процесу об’єднання з ПЦУ немає»
  • Чтв, 26/12/2019 - 17:21

Процес об’єднання Української Греко-Католицької Церкви та Православної Церкви України не відбувається, зазначив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Процесу об’єднання немає. Він не відбувається. Сьогодні, коли говоримо про ПЦУ, ідеться про її входження у сопричастя з іншими помісними православними Церквами. І це є її пріоритетом. Між нами є поки що обмін деклараціями про готовність опрацьовувати дорожню карту», – сказав Глава УГКЦ.

Також в інтерв’ю говорили про стосунки з Українською Православною Церквою в єдності з Московським патріархатом. На запитання про те, що стоїть на заваді в процесах об’єднання, які є протиріччя з УПЦ (МП), Блаженніший Святослав відповів, що є дуже багато, можливо, різних інтерпретацій історії, зокрема історії Церкви.

«Коли йдеться про УПЦ (МП), ми маємо дуже спорадичні контакти і діалогу як такого немає. Я ще ніколи не міг мати особистої зустрічі з його блаженством митрополитом Онуфрієм, хоча ми багато разів про це просили і висловлювали своє бажання», – розповів Глава УГКЦ.