Глава УГКЦ просить високопосадовців ЄС не дозволити знищити Україну
  • Пон, 03/03/2014 - 16:51

«У минулому Європейський Союз нагородив вас Нобелівською премією миру за внесок у збереження миру на Землі, особливо на європейському континенті, протягом останніх 60 років. Тому звертаємося до вас із наполегливою вимогою не дозволити знищити центр європейського континенту - Україну», - пише у листах-зверненнях Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, до високопосадовців ЄС, зокрема до Президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу, Голови Європейської ради Германа ван Ромпея та Голови Європарламенту Мартіна Шульца.
 

Глава Церкви закликає до солідарності з українським народом у цей важкий час, коли різні військові групи Російської Федерації, порушучи всі угоди, вторглися на територію суверенної України.

«У нашій країні немає мовної, національної та релігійної дискримінації. Протягом останніх трьох місяців Україна показала всім свою вірність демократичним цінностям і свій європейський вибір. Наше глибоке і щире бажання полягає у створенні та покращенні наших братерських і дружніх відносин з Росією в дусі взаємної поваги», - пише до високопосадовців ЄС Блаженніший Святослав.

Очільник Церкви висловив сподівання, що високопосадовці не залишаться байдужими і докладуть зусиль до припинення агресії в Україні.

«Ми вважаємо, що Бог - не в силі, а в правді. Правда знаходиться на боці українського народу. Бог благословить усіх нас!» - такими словами завершує свої звернення Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ