Глава УГКЦ провів зустріч з послом Словенії
  • Чтв, 13/10/2016 - 10:01

12 жовтня у будинку Патріаршої адміністрації в Києві Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним послом Словенії Наташею Прах.

Під час зустрічі з Главою Церкви пані Посол відзначила суспільно важливу роль УГКЦ в розбудові громадянського суспільства в Україні. Вона подякувала за активну позицію Церкви як на внутрішньому, так і на міжнародному рівні.

Представниця Словенії зазначила, що Словенія, як член Європейського Союзу і НАТО, є і буде на боці України в ситуації, яка склалася на Сході країни. Крім того, вона висловила від імені Словенії готовність бути голосом у світі, який говорить правду про Україну на її захист, на захист її суверенітету та права.

Надзвичайний і Повноважний посол розповіла також про свій нещодавній візит до Українського католицького університету. У зв’язку з цим пані Наташа Прах відзначила важливу й унікальну роль такого навчального закладу для українського суспільства та для Європейського континенту. Адже УКУ готує спеціалістів, які потім працюють не лише в Україні, а й у всій Європі.

Насамкінець сторони обговорили антикорупційну душпастирську діяльність УГКЦ. Глава Церкви Блаженніший Святослав поінформував високу гостю, що однією з місій Церкви сьогодні є допомагати людям долати корупцію передусім у своїх головах.

Предстоятель Церкви відзначив, що він, як Глава Церкви, і єпископи Синоду УГКЦ постійно нагадують українському суспільству, можновладцям про зло, яке несе із собою корупція.

Блаженніший Святослав нагадав про Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ про подолання моральної недуги корупції, про Послання до молоді на Квітну неділю та про Послання до духовенства УГКЦ на Страсний четвер. Усі ці послання цього року були присвячені темі корупції і шляхам душпастирської діяльності для боротьби з цим гріхом.

Пані Посол зацікавилася антикорупційною душпастирською програмою Церкви, яка була затверджена на цьогорічному Синоді УГКЦ у Львові. Вона відзначила важливість того, що не тільки держава декларує певні кроки в боротьбі з корупцією, а й Церква робить це. За її словами, цей факт є дуже важливим для європейського співтовариства. І це ще один аргумент, чому варто підтримувати Україну на її шляху.