Глава УГКЦ: «Росія погрожує всім тим, хто хоче чинити добро Україні, але не бійтеся диявола!»
  • Втр, 29/03/2022 - 14:34

Закликаю всіх наших слухачів, усіх тих, хто чує голос України, як в Україні, так і поза її межами: «Не бійтеся чинити добро! Не дайте дияволові залякати вас, звести вас із дороги християнської і загальнолюдської праведності!». Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 34-й день війни рф проти України.

«Сьогодні росія погрожує усім тим, хто хоче чинити добро Україні. Не бійтеся! Не бійтеся чинити добро! Не бійтеся бути солідарними з тими, хто страждає! Бо добро має свою власну силу, яке завжди переможе. Поборюймо страх перед дияволом, і він втече від нас», – додав духовний лідер.

Предстоятель відзначив, що українські мирні міста і села продовжують здригатися від бомб і вибухів.

«Але Україна стоїть. Україна бореться. Більше того, українське військо звільняє наші міста і села, і своєю мужністю український народ дивує цілий світ, своєю здатністю до борні, своєю силою український народ справді відчуває, що ця війна є вітчизняною війною, хоча небажаною, безглуздою. Але ми боронимося і захищаємо свій народ і свою Батьківщину», – сказав Блаженніший Святослав.

Глава Церкви відзначив, що в цих днях ми побачили, яке жахіття залишає за собою окупант у наших містечках і селах, зокрема після їхнього звільнення. Не тільки понівечені будівлі, але й понівечені людські долі, понівечені тіла тих, кого піддавали тортурам, над ким знущалися.

«Людей насильно депортують до росії, – з прикрістю відзначив Предстоятель, –  забирають у них паспорти, видають їм тимчасові документи і вивозять аж на острів Сахалін, на дальній схід росії, де вони не мають права упродовж двох років покидати цього призначеного місця заслання. Ми бачимо, що так, як колись за Сталінських часів депортували цілі народи з їхньої землі, те саме сьогодні повторюється на українських землях».

Духовний лідер закликав увесь світ стати на захист нашого українського народу у свій спосіб, щоб українці жили на своїй рідній українській  землі. І ніхто більше не заганяв їх в неволю, як це було протягом століть.