Глава УГКЦ: «Росіяни спалюють убитих мирних жителів у Маріуполі, як нацисти це робили в Аушвіці»
  • Птн, 08/04/2022 - 12:26

Учора ми дізналися, що росія до Маріуполя разом зі своєю артилерією, ракетами, важкою зброєю привезла мобільні крематорії, у яких день і ніч спалює невинно вбитих цивільних людей. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 43-й день війни рф проти України.

«Такого типу крематорії біля цивільних міст Європа бачила лише в часи Другої світової війни у Майданеку, в Аушвіці та інших відомих нацистських концтаборах. Дим крематорію знову підноситься до небес з української землі», – зауважив Предстоятель.

Та незважаючи на все, наголосив Глава Церкви, Україна бореться. Навіть більше, Україна виборює право на життя і повагу до нього не тільки для своїх дітей і свого народу, а й для кожної людини в сучасному турбулентному світі.

Сьогодні ми в Україні святкуємо Благовіщення Пречистої Діви Марії, яке наша візантійська традиція називає початком нашого спасіння.

Свято Благовіщення у час війни. «Воно сьогодні є началом, тобто джерелом, спасінням українського народу від убивчої російської руки. Цими днями Україна і світ вкотре здригаються, відкриваючи воєнні злочини російського окупанта», – додав Блаженніший Святослав.

Глава Церкви переконаний, що ідеологія росії, остаточного знищення українського народу, який налічує майже шістдесят мільйонів, повторює нацистські взірці смерті, заглади нового порядку.

«Але ми, бачачи ті дві логіки – Божественну і людську, логіку життя і логіку смерті – все-таки приймаємо логіку Божественної сили і просимо: Господи, нехай Дух Святий зійде на нас. Нехай сила Всевишнього отінить нас! – попросив духовний лідер і додав: – І як після Благовіщення Діва Марія поспішила на допомогу Єлизаветі, ми просимо в це свято: рятуй нас, поспіши на допомогу Україні, щоб сила Всевишнього рятувала майбутнє України і світу».