Глава УГКЦ розпочав офіційний візит до Польщі
  • Чтв, 15/03/2018 - 10:57

На запрошення Конференції Єпископату Польщі та Католицької Інформаційної Агенції 14 березня 2018 року з офіційним візитом до Польщі прибув Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

У програмі візиту Предстоятеля УГКЦ є зустрічі із ієрархами Римо-Католицької Церкви, представниками влади, журналістами ведучих церковних і світських часописів та телебачення. Одним із головних моментів перебування Глави УГКЦ у Польщі буде презентація його книжки-інтерв’ю «Діалог лікує рани», яка вийшла польською мовою у видавництві «Знак» у співпраці з Католицькою Інформаційною Агенцією. Презентація є запланована у Варшаві та Кракові.

У перший день візиту Блаженніший Святослав зустрівся із владикою Станіславом Ґондецкім, Архиєпископом і Митрополитом Познанським, який є також Головою Конференції Єпископату Польщі. У розмові взяли участь владика Євген (Попович), Архиєпископ і Митрополит Перемисько-Варшавський, владика Володимир (Ющак), Єпарх Вроцлавсько-Ґданський, та владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Глава УГКЦ обговорив із Головою Конференції Єпископату Польщі справи душпастирства вірних УГКЦ, які приїхали до Польщі на працю, а також шляхи співпраці і примирення українського і польського народів. Блаженніший Святослав подякував митрополиту Станіславу за сприяння польських єпископів у наданні можливості нашим священикам служити Божественні Літургії для наших вірних у костелах.

Зі свого боку Голова Конференції Єпископату Польщі висловив вдячність Главі УГКЦ за старання у справах польсько-українського примирення.