Глава УГКЦ розповів, як утамувати духовний голод
  • Чтв, 01/10/2020 - 11:58

Що робити, коли ми не можемо зійтися на прощу? Насамперед я б порадив спішити до Божого храму на Святу Літургію. Бо це той момент, коли ми збираємося разом… Сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, відповідаючи на запитання молоді.

«Таким чином ми відчуваємо, що у своїй вірі, у своїй молитві ми не самотні. Я не єдиний дивак у цьому світі, є багато інших молодих людей, які переживають свою віру подібно, як я», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Глава Церкви також відзначив, що також відчуває духовний голод за прощами… «Нам справді дуже потрібно бути разом, – вважає він, – аби молитися і крокувати. Бо, властиво, тоді ми переживаємо глибинну природу Церкви Христової. Бо Церква – це асамблея, зібрання».

Каже Христос: де зійдуться двоє або троє в ім'я Моє, там Я є посеред них. «І ось коли ми є в прощі, – відзначає Блаженніший Святослав, – коли крокуємо разом, коли збирається десятки тисяч людей і ми дихаємо одним і тим самим духом, переживаємо ті самі емоції, слухаємо те саме Боже слово і ділимося досвідом християнського життя і нашої віри, то стаємо сильнішими. Ми тоді справді відчуваємо, що Христос є посеред нас».

 

Глава Церкви порадив молодим людям у час, коли немає можливості ходити на прощі через коронавірус, ставати членами молодіжного руху, в якому молодь збирається на молитву і переживає свою віру відповідно до сучасного стилю молодіжної культури.

«Просімо Господа Бога, аби допоміг нам скинути кайдани цього карантину, вийти поза межі лише віртуального життя і спілкування Христової Церкви і щоб в один день Він зібрав усіх нас на велелюдну прощу. Просімо Його про це», – закликав духовний лідер українців.

«Нехай цей духовний голод, – побажав він, – буде внутрішньою спонукою, яка вас штовхатиме прийти на прощу, бути разом у храмі разом зі спільнотою Христової Церкви. Тоді ви відчуєте, що сповнюєтеся тією силою, якою є сила Святого Духа».

13 вересня Блаженніший Святослав провів онлайн-зустріч із молоддю під час фестивалю «Вітер На-Дії». Спілкування складалося з двох частин: слова Глави УГКЦ та відповідей на питання молоді. Не на всі запитання він встиг відповісти під час ефіру. Тому тепер публікуються окремо записані відповіді на ці запитання.