Глава УГКЦ створив Патріаршу раду з економічних справ УГКЦ
  • Пон, 14/01/2019 - 09:34

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав видав Декрет про створення Патріаршої ради з економічних справ УГКЦ.

До складу Ради входять Блаженніший Святослав як голова Ради, владика Володимир Війтишин, Митрополит Івано-Франківський, екс-економ Патріаршої курії, владика Василь Лостен, єпископ-емерит зі США, о. Любомир Яворський, патріарший економ, о. Андрій Максимович, адміністратор Патріаршої курії, о. Михайло Мельник та о. Степан Балагура.

Як розповів у коментарі Департаменту інформації УГКЦ о. Любомир Яворський, 12 січня в Патріаршій резиденції, що біля Собору Воскресіння Христового, відбулося перше засідання економічної Ради, де було прочитано Декрет про створення ради та вручено декрети членам Ради. Також присутнім представили Положення про Патріашу раду з економічних справ. 

На засіданні Блаженніший Святослав зазначив, що економічна Рада покликана допомогати Отцю і Главі Церкви в розсудливому, вмілому і ефективному управлінні дочасним майном УГКЦ. "На сьогодні запити Церкви для реалізації свого служіння є набагато більшими,  ніж є реальне фінансове забезпечення. Новостворена рада допоможе опрацювати стратегії фінансового розвитку патріарших структур УГКЦ і відповідних моделей забезпечення їх фінасових потреб", - повідомив Глава Церкви.