Глава УГКЦ: «Сурогатне материнство – один зі способів торгівлі людьми»
  • Чтв, 28/09/2017 - 13:24

Сурогатне материнство є тяжким злочином, тяжким гріхом проти гідності жінки і материнства як такого. Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в ефірі інтерактивної програми «Відкрита Церква» на тему «Дар життя» 26 вересня 2017 року.

Предстоятель Церкви переконує, що сурогатне материнство – це «один зі способів торгівлі людьми». «Очевидно, тут ідеться про торгівлю здатністю жінки народжувати. Вона народжує і виношує дитину не для себе, а на продаж. Тож ідеться про торгівлю справді святими речами, якими є початок людського життя, виношування, плекання цього життя, а відтак саме материнство як таке», – відзначає Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ зазначає, що всі ті, хто опікується вагітними жінками, розуміють, наскільки це непростий духовний і фізіологічний процес. І торгувати такими почуттями жінки – тяжкий злочин. «На жаль, – із сумом відзначає Предстоятель УГКЦ, – треба сказати, що торгівля людьми такого типу щоразу більше поширюється. Для цього є багато причини як соціальних, так і економічних, які підштовхують до такого кроку».

На його погляд, дуже часто самі жінки є не поінформовані, коли погоджуються приймати гроші за народження комусь дитини, не дуже добре розуміючи, що чинять. «Тому я дуже хочу застерегти всіх тих, які нас сьогодні чують, від такого типу торгівлі людьми, бо в такий спосіб ми справді зневажаємо материнство, зневажаємо гідність жінки, торгуємо нашим майбутнім», – додав Глава Церкви.