Глава УГКЦ та Ординарій Військового капеланства Іспанії говорили про душпастирство в армії
  • Втр, 14/07/2015 - 23:25

У рамках офіційного пастирського візиту до Іспанії, 14 липня, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у Мадриді зустрівся з Архієпископом Хуаном дел Ріо Мантін (Monseñor Juan del Río Martín), Ординарій Військового капеланства в Іспанії.

У рамках офіційного пастирського візиту до Іспанії, 14 липня, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у Мадриді зустрівся з Архієпископом  Хуаном дел Ріо Мантін (Monseñor Juan del Río Martín), Ординарій Військового капелантсва в Іспанії. Главу Церкви супроводив Владика Діонісій (Ляхович), а з боку Архієпископа о. Мануель Портільо та інший священик, який працює в Ординаріаті. Зустріч відбулася у приміщеннях Військового Ординаріату.

Блаженніший Святослав з Архієпископом Хуаном обмінялись своїм досвідом військового душпастирства. Зі свого боку Глава УГКЦ оповів про реалії військового капеланства в умовах війни в Україні, а Монс. Хуан про функціонування такого душпастирства в Іспанії. Їхній Ординаріат має свою власну виховну семінарію та приготовляє своїх семінаристів до постійного душпастирства згідно таких принципів: священик має добре випрацювати свою священичу ідентичність; бути відкритим та мати місійний дух; вміти провадити персональне душ пастирство та бути здатним до міжрелігійного душпастирства.

У військовому ординаріаті Іспанії працює 85 священиків та інші помічники.

На завершення зустрічі Архієпископ Хуан подарував Блаженнішому Святославу літературу військового душпастирства в Іспанії, а Глава Церкви подякував за підтримку Іспанії для України.

Прес-служба УГКЦ в Іспані