Глава УГКЦ у 310-й день війни: «Спішімо прийняти дароване Богом прощення, бо не знаємо, коли закінчиться наша земна мандрівка»
  • Птн, 30/12/2022 - 16:32

Ми, що живемо в Україні в постійній щоденній небезпеці смерті, повинні спішити прийняти це прощення, яке Господь Бог нам дарує, бо не знаємо, коли закінчиться наша земна мандрівка. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному зверненні у 310-й день війни.

Предстоятель зазначив, що Україна оговтується після масованого ракетного удару. Вчора ворог випустив по Україні щонайменше 69 ракет різного типу. Завдяки героїчній праці наших протиповітряних сил 54 ракети вдалося збити. Але ті, що долетіли, принесли значні руйнування критичної інфраструктури. Після ракетного удару, цієї ночі ворог атакував Україну дронами-камікадзе, зокрема сім із них знешкодили над Києвом.

Переживаючи ці тяжкі часи, ми мріємо про кращі. Блаженніший Святослав нагадав три істини, про які говорив минулими днями. Зокрема, що Бог є любов’ю, що Він є живий, що Христос справді спасає і Він причетний до життя кожного.

«Сьогодні хочу сповістити нашій молоді про те, що існує прощення, — прощення гріхів, яке ми одержуємо найвищою ціною, — ціною крові нашого розп’ятого і воскреслого Бога, нашого Спасителя Ісуса Христа», — сказав архиєрей.

«Повірте в те, що існує прощення, і ви побачите, як багато тягарів спаде з вашого сумління. Для того щоб це прощення могло стати частиною нашого життя, є дві умови. Перша — ми маємо його прийняти. Момент, коли Боже милосердя, Боже прощення торкається нас, — це момент Хрещення. Тому віра в нашого люблячого Бога, у воскресіння, у спасіння, яке нам дається у Христі, веде нас до Хрещення. І ми „ісповідуємо одне Хрещення на відпущення гріхів“. Гріхи, які ми чинимо опісля, відпускаються у Таїнстві Сповіді», — нагадав Блаженніший Святослав.

«Друга умова — прощення гріхів обмежене нашим земним життям. Тому нам треба прийняти його перед смертю. […] Це — Таїнство Примирення людини з Богом, як його називає апостол Павло. Він, проповідуючи Христове Євангеліє, звертався до слухачів: „Благаю вас, примиріться з Богом!“. Це благання апостола Церква передає кожній людині в усі часи й усім народам. Сьогодні і я звертаю його до кожного з вас: примиріться з Богом! Прийміть дароване вам ціною крові нашого Спасителя Ісуса Христа прощення гріхів і прогрішень!», — попросив Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ