Глава УГКЦ у день свого 50-річчя: «Сьогодні для мене особливий день подяки Богові за дар життя»
  • Втр, 05/05/2020 - 15:53

Блаженніший Святослав у день свого 50-літнього ювілею під час Архієрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового висловив слова вдячності Богові, батькам та всім близьким за дар життя та підтримку.

«Сьогодні для мене є особливий день подяки Богові за дар життя. Кожен з нас може зрозуміти зміст свого життя, для чого я живу, лише тоді, коли ми те життя віддамо тому, хто є його джерелом. Лише той, хто віддає все своє життя Господу Богу може зрозуміти, для чого він покликаний у цьому світі», – сказав ювіляр.

«Тому сьогодні дякую Господу Богу за дар, – сказав Блаженніший Святослав, – який хочу Йому назад віддавати кожного дня. Щоб кожного дня глибше розуміти і сповняти той задум, який мій Творець записав у тому дарі життя. Хочу подякувати всім тим, які в цей день згадали про Бога, який є джерелом кожного вашого життя, і звернулися до Нього у словах молитви. Хочу подякувати, що можливо в тій молитві до Бога згадали і про мене грішного».

Подякував ювіляр і всім владикам УГКЦ. «Дякую владикам з цілого світу, які сьогодні в катедральних храмах разом з нами моляться. Дякую владиці Йосифу за Боже слово. Дякую вам за щоденну співпрацю. Тому що ми є синодальною Церквою. Церквою, яка може зрозуміти завдання, яке ми маємо сповнити для добра нашого народу лише тоді, коли будемо сповняти і шукати разом. Тому дякую за те, що ми вміємо бути разом, разом молитися, разом працювати, підтримувати один одного, а головне разом один за одного молитися», – відзначив Предстоятель.

Подякував усім священикам, які в цей день молилися разом з ним, також сестрам монахиням та патріаршому хорові. Подякував і всім вірним, які в цей день теж пам'ятають про Бога і про ближнього і що молилися сьогодні онлайн.

Та особливо ювіляр подякував своїм батькам. «Своїй мамі Вірі і своєму татові Юрієві. Вони в цих днях переживають особливі моменти, особливі переживання, але нехай сьогоднішній день теж буде і для них радістю подяки сина за те, що вони від Господа Бога прийняли дар життя», – сказав Глава Церкви.